Vårt medlemsmöte den 10 oktober 2017.

I år kåserade Bertil Söderberg om sina många anställningsår inom Räddningstjänsten eller som det hette förr Brandkåren. Kåseriet kom att handla om Brandkåren i stort men om stationen på Tredje Långgatan i synnerhet, det framfördes på ett mycket informativt och trevligt sätt. Vi tackar Bertil Söderberg för en lärorik stund.

Gökottan den 25 maj 2017.

Ett bildspel från vår avslutning av tisdagsträffarna den 30 maj 2017

Ett bildspel från Spelmanslagets 60 års jubileum den 21 april 2017.

Bildspel från Jul i Reservatet och vår tisdagsavslutning 2016.

Våravslutningen den 7 juni 2016.

Ett glatt gäng samlades för att avsluta vårsäsongen under trevliga och kamratliga former. Vår ordförande önskade alla en fin sommar och välkomnade alla tillbaka till höstsäsongen.

Besök hos Gryaab.

Vi tackar vår cicero Lennart ”Rasmus” Augustsson och övriga guider från Gryaab för en trevlig och informativ film och guidevisning av Gryaab:s anläggning. Man lär sig att tänka till när man ser vad som händer med allt som vi spolar iväg.
En speciell upplevelse var det att få se väggmålningarna i ”Rasmus” kulvert, Lennart ”Rasmus” Augustsson har jobbat hos Gryaab i 34 år och är den som tagit initiativet till att väggmålningarna kom till och även jobbat med att få sponsorer för att täcka kostnaderna. Målningarna är gjorda av Pontus Andersson under åren 2001 – 2007.

Gökottan 5 maj 2016

Trivselkvällen den 15 april 2016!
Filmer av Kent Petersson.

Allsång 15 april 2016.

Vårt besök på Göteborgs Nya Bryggeri!

En mycket trevlig och informativ upplevelse, vi tackar Marc Rothausen för informationen och rundvandringen i bryggeriet.

Lite bilder från vårt jubileumsfirande den 9 maj 2015.

Vårt jubileumsfirande blev till en strålande tillställning, med många glada festdeltagare som tagit med sig sitt bästa humör. Festligheterna startade med lite mingel och bubbel, och vår ordförande Leif Lind hälsade alla välkomna i foajén på Musiken Hus. Leif höll en kortfattad information om kvällens program
Därefter tågade vi in i festlokalen och intog våra platser. Från scenen presenterade Leif Lind sånggruppen Masthugget Rhythm Boys som består av festkommitténs medlemmar. Gruppen framförde en sång komponerad för detta speciella tillfälle.
Alla lät sig väl smaka av den fina gourmetbuffén som vi blev bjudna på tillsammans med goda drycker och allsång.
Förtjänsttecken och gåvor delades ut till förtjänta medlemmar av Leif Lind, och våra vänföreningar i Gathenhielmska Reservatet uppvaktade oss, med sina gåvor.
Kvällen avslutades med att dansgolvet  fylldes av dansanta par som fick dansa till ”goa” låtar framförda av Kenneth Fagerberg med kompanjon på det allra bästa sätt.


 

Lite bilder och film från Masthuggskyrkan den 1 juni 2014, med anledning av kyrkans 100-års jubileum.

Leif Larbring drar en vits. Ur ett radioprogram som sändes från Vågen  1985 med Leif "Loket" Olsson som konfrencier.

Även storebror Harry Larbring bidrog med en historia i samma radioprogram.

Ett bildspel med ett urval av Rolf Axelssons bilder från bl a arbetslivet i hamnen.

Rolf Axelsson

Oskar Fredriksskolan 90 år
en filmberättelse.

Stort tack till Toni Johansson, som skänkt oss filmen Oskar Fredriksskolan 90 år (spelades in 25-9, 1987).
Toni Johansson arbetade som vaktmästare i Oskar Fredriksskolan i 15 år under tiden 1984 – 1999.

Lite personalia från från filmen:            

Rektor på skolan är Hans Bergström

De båda fröknarna man ser i början av del 1 är syfröken Inger Nolmark och speciallärare Monica Mentzer, vidare ser man Åke Strand, som den med frack och cylinderhatt agerar lärare från skolans tidigaste år.

Av tekniska skäl är filmen uppdelad i 4 delar.

Om du som besökare känner igen dig eller någon annan i filmen så får du gärna höra av dig till oss, använd gärna vår e-postadress info@masthuggspojkarna.se

Mycket nöje!

Ett litet bildspel från vår fotoutställning 9-11 jan. 2017.

Luciafirandet den 8 december 2016.


Vi blev uppvaktade av elever, som går i första klass. från Oskar Fredriksskolan, de sjöng och uppträdde helt betagande. Stort tack till elever och lärare för en mycket fin upplevelse. Dels en video samt ett bildspel med foton.

Reservatets Dag 3 september 2017.

Fotoutställningen 2016.

I år fick vi ha vår utställning i januari istället för som tidigare i november. Men det hindrade inte besökare och medlemmar att komma. Tidvis rörde sig många personer runt våra bildskärmar och man tittade också väldigt intresserat på bildspelet som framfördes kontinuerligt via dator, projektor och filmduk. Spelmanslaget var i fin form och rönte stor uppskattning av åhörarna.

Grilldagen den 27 maj 2017.

Vårt årsmöte den 8 mars 2016.